Shopping cart
₺0,00

Elektronik Sigara Modellerinin Çalışma Prensibi

E-sigara içen kız

Normal sigaraların içinde birçok zararlı madde bulunur. Yalnızca nikotin değil doktorlar tarafından söylenenlere göre kansere yol açan maddeler bulunur. Fakat elektronik sigara içinde sadece nikotin içeren; pamuk üstüne dökülen likidin teller ile yanması neticesinde çıkarılan buhardır. Bu likidin içinde de satın alırken belirlenebilecek nikotin miktarı bulunur. 0,3 en alt nikotin miktarı olurken bu miktar 0,9’a kadar çıkar. Sigara kullananlar arasında “dudak tiryakisi” diye bilinen bağımlılar, e sigara kullanıldığında 0 nikotinli likitleri seçmektedir.

E-Sigaranın Çalışması

E-sigaranın çalışma prensibi, içerisine eklenen ve nikotin içeren sıvıyı ısıtarak solunan buhara dönüştürmeye dayanmaktadır. Buhar kişi tarafından içine çekilerek içme işlemi tamamlanır. Elektronik sigarada pil, coil, likit gibi yardımcı malzemeler bulunur. Sigarayı zorlanmadan bırakmak isteyen kişilerin destekçisi e sigara son günlerde birçok kişi tarafından tercih edilmesi ile dikkat çekmektedir.

E sigara
E sigara

Tercih edilmesinin önemli sebeplerinden biri de kolay kullanım ve sigarayı arındırmasıdır. Sigarayı bırakma sürecinde sizi zorlayacak tüm sorunları sıkıntısız olarak atlatabilmenizi sağlayacak e-sigara, sigara içiminde en fazla kullandığınız uzuvlardan olan el ve dudak alışkanlığı sebebiyle zorluk çekmenin önüne geçmektedir.

E-Sigaranın Özellikleri

Sigara dumanında yer alan maddeler kansere sebep olan karbon monoksit, polisiklik aromatik, hidrokarbonlar ve nitrozamin olduğunu ve bunlar birçok hastalığa sebep olur. Elektronik sigaranın elektronik kartuşunda da sigara dumanında yer alan kanserojen maddelerin hiçbirisi yoktur. Bu tipteki kanserojen maddelerden dolayı zarar görmemek için e sigara kullanarak risk oranı büyük ölçüde azaltılabilmektedir. Normal sigara içinde de şu maddeler bulunur:

  • Boya sökücü aseton
  • Akü yapımında kullanılan kadmiyum
  • Roket yakıtı metanol
  • Çakmak gazı bütan
  • Temizlik maddesi amonyak
  • Fare zehirli arsenik
  • Öldürücü zehir hidrojen siyanür
  • Naftalin

ve 4000 zararlı madde daha bulunmaktadır. Nikotin de sigara içinde olan ve sigaraya bağımlılığa sebep en etkili maddedir. Elektronik sigara içinde olan maddeler insan sağlığına ve çevreye zararı olabilecek bir ürün değildir. E-sigara özellikleri aşağıda yer almaktadır:

  • Yanma ve tutuşturma özelliği bulunmamaktadır. Katran, benzen, nitrozamin vb. kanserojen maddeler içermemektedir.
  • İnsan vücuduna uygun tasarımı ve içimi vardır.
  • Elektronik sigara kirliliğe neden olmaz.
  • Dumanı taklit eder ve psikolojik olarak sigara hissiyatı vermektedir.
  • Ateşi olmadığından yangın telhisi bulunmaz.
  • Kokusuz olduğundan pasif içiciliğe sebebiyet vermez.

E-Sigara Modelleri

Kullanım tarzına göre e-sigara modelleri bulmak kolaydır. Zamanla ihtiyacınız olan e-sigara modelleri kolaylık bulabilirsiniz. Tutuş, dizayn, renk gibi etkenler e sigara tercihine etki eder. Kalem elektronik sigaralar birçok sigaradan daha kalın tutuştadır. Yeniden doldurulur ve nispeten de çok daha uygundur. Sigara tarzı e-sigara, normal bir sigaranın inceliğine yakın zarif ve şıktır. Fakat bu görünüşünün dışında birçok kullanıcı bu modeli tatmin edici bulmaz. Mode ve tank olarak geçen e-sigara modelleri bulunur. Bunlar genellikle birçok mode için uygundur. Kalın bir görünümü bulunur ancak en fazla seçilen modellerdendir.

Elektronik sigara
Elektronik sigara

E-Sigara Parçaları

Kullanılan e sigara mekanik bir alettir ve bazı parçaları birleşimi ile oluşmuştur. Bu parçaların ne olduğu bilinirse e sigara kullanımında kolaylık sağlarsınız. Çünkü kimi zaman elektronik sigarayı sökmeniz ve temizlemeniz gerekir. Veya elektronik sigara da bir problem yaşandığında hangi parça veya terimi ilgilendiren sorun olduğunu anlayabilmek çok önemlidir. Elektronik sigara parçaları ve terimler şu şekildedir:

Atomizer: E-sigaranın çalışmasını etkileyen önemli parçalardandır. Su buharının çıkmasını sağlayan atomizer başlık ve likit konulduğu tank bu parça içinde bulunur. Ayrıca pamuk ve elektriğe bobin de bu başlıkta yer alır. Likit tank içinde saklanmasından sonra mekanik sistemi de pamuğa ulaştırmakta ve su buharının çıkma işlemi gerçekleşir.

APV: Güçlü bir buhar çıkması için kullanılan bir parçadır. Bu parçaya gelen voltaj ayarlarını değiştirme özelliği bulunur. Kartomizer: Atomizer sistemi ile birlikte kullanılan parçadır. Dayanıklı parça olmasına karşı herhangi bir arıza anında içindeki parçaların değişimi olmaz. Clearomizer: İçindeki likit düzeyinin görülebilecek gibi şeffaf renklerde tanklara sahip parçadır. Bobin sarımı ve fitil ile birlikte likitin su buharına dönmesi ile gerçekleşmektedir.

Auto Hava Kontrol: Düğmeye basılarak su buharı ve çekme işlemi yapılır. Ancak bazı sigaralarda durum olmadığından direk çekme işlemi gerçekleşir. Batarya: Aletteki enerjinin alındığı parçadır. Bataryanın kendisini şarj edebilmesi için e-sigaradaki piller olması gerekir. E-sigaraya yerleştirilen pillerin batarya yaklaşık olarak 300 defa şarj etme durumu bulunur. Kartuş: Elektronik sigaralar da iki türden kartuş bulunur. Atomizere birleşik likit tankı ve atomizerden ayrı olarak likit tankı olur. Fitil: Bazı e-sigaraların atomizerlerin de pamuğun yerine ip kullanılır.

Started Kit: Öncesinde elektronik sigara kullanmayanlara tavsiye edilen bir settir. Elektronik sigara fiyatları incelendiğinde setler daha uygundur. Dripping: Atomizer başlığın iç kısmına likit yerleşmesidir. Şarj Aleti: Elektronik sigaralar bir batarya ile çalışmaktadır ve bu bataryaların da şarjının bulunması gerekir. Uygun şarj aleti ile sigaraların şarj olması gerekir. E sigara bataryasın ömrünün uzunluğu için kaliteli şarj aleti alınmalıdır. Hava deliği: E sigara içe çekildiğinde buharın miktarını kontrol edebilmek için hava deliği vardır. Hava dilekleri ile miktar ayarlaması da kolaylıkla yapılabilir. Başlık: Atomizer başlıklara denir. Likitin geldiği pamuk ve sarılmış bobin bulunur.

E Sigara Elektronik Sigara

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous reading
E Sigara İle Sigaradan Kurtulabilir Miyiz?
Next reading
Elektronik Sigara Sağlık Bakanlığınca Onaylı Mıdır?